Passa al contingut principal

Raquetes de neu

Lluny de l'enrenou de les pistes d'esquí, les raquetes de neu permeten descobrir la màgia del hivern. Passareu de l'acollidor ambient de les valls, al blanc més pur de l’alta muntanya, al cor dels Pirineus.
Tots els dies, des de finals de novembre fins a finals d’abril, podreu gaudir de diferents opcions d'un dia o mig dia. Us esperem al local de Guies Roc Blanc (pl. Dr. Robert 8 de Camprodon), a la web o per telèfon per aconsellar-vos i guiar-vos en les sortides a mida. Pel vostre plaer, limitem els grups a un màxim de 10 persones perquè us sentiu millor i pugueu descobrir els secrets de l'ambient de muntanya.
Sortides recomanades: (El preu inclou guia titulat, lloguer de raquetes, pals i assegurances)
Sortides a la carta: Proposa’ns que vols fer i nosaltres t’ho muntem. Si vols fer una sortida diferent a les que et proposem, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Lluna plena (Tarifes)
Dates 2022-2023:
- Dimecres 7 de desembre (18 h)
- Dissabte 10 de desembre (18 h)
- Dissabte 4 de febrer (18 h)
- Dissabte 4 de març (18 h)
- Abril: data a confirmar (19 h)

Punts forts:
- Experiència hivernal nocturna, la qual permet gaudir d’una experiència única.
- Una autèntica aventura.
- Descobriment de la tècnica d’anar amb raquetes, de la mà d’un guia experimentat i desplaçar-nos de nit pel medi hivernal amb seguretat.

Descripció:
Activitat molt recomanada que realitzem a l’estació de Vallter 2000 de nit, fet que ens permetrà conèixer la zona amb un encant especial i molt particular.
Sortirem de la mateixa estació d’Esquí Vallter 2000 i ens dirigirem al restaurant de les Marmotes. Llavors seguirem orientació sud fins a passar per sota del Coll de la Marrana. Des d’aquest punt ens arribarem al Refugi Vell i podrem gaudir a més del naixement del riu Ter. Arribats a aquesta part ja només ens quedarà arribar al punt on hem iniciat la ruta, l’estació de Vallter 2000 on finalitzarem l’activitat.
Utilitzarem el frontal per tal d’anar observar l’entorn per on ens desplaçarem.

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:

Bateig amb raquetes de neu (Tarifes)
Punts forts:
- Recomanat per a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en el món hivernal.
- Coneixement de la tècnica i de tots els elements necessaris per progressar amb raquetes amb seguretat.
- Gaudir de la ruta amb un guia expert que és gran coneixedor de la zona i del medi hivernal per on ens desplaçarem, per tant coneixerem les curiositats que ens ofereix l’entorn amb detall.

Descripció:
Aquesta activitat va dirigida a aquelles persones que vulguin iniciar-se a les raquetes de neu, on, podran gaudir de la formació tècnica alhora de desplaçar-nos amb raquetes per la neu, gaudint també del terreny de la zona i les seves curiositats.
El recorregut serà senzill tècnicament pels voltants de les pistes de Vallter 2000 o si hi ha neu suficient ens endinsarem en algun indret més atractiu per la pràctica de les raquetes de neu. 

Durada aproximada:
2 hores

Dificultat:
  

Activitat apta per a nens

Volta a Ull de Ter
Punts forts:
- Paisatges hivernals espectaculars.
- Una autèntica aventura.
- Permet obtenir una visió més amplia de la bellesa que ens ofereix el territori hivernal.

Descripció:
Activitat que realitzarem pels voltants de les pistes d’esquí de Vallter 2000, on assolirem la seva cota més alta Les Marmotes (2535 m), on podrem gaudir d’un te calent o un café, passarem per l’antic Refugi d’Ull de Ter i pel naixement del Ter, passant per punts representatius i inèdits de la zona que ens faran gaudir d’una bona jornada a la neu i conèixer de més a prop la zona per on ens desplacem. 

Durada aproximada:
3 hores

Dificultat:
     

Activitat apta per a nens

Curs d'iglús i refugis de fortuna (Tarifes)
Punts forts:
- Aprendrem a fer tres tipus de refugis de fortuna a la neu.
- Activitat perfecte per fomentar el treball en equip.
- Si anem ràpid, podrem fer una becaina al iglú ;-)

Descripció:
Curs de refugis de fortuna a la neu, aprendrem a fer iglús, coves de neu i refugis de fortuna amb una manta tèrmica o una ràfia. Curs ideal per conèixer  les avantatges dels iglús, el confort tèrmic...Descobrirem els secrets i alguns trucs per construir iglús el més confortables possibles així com coves de neu per passar una nit al ras en cas d’emergència.

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:
   

Activitat apta per a nens

Un volt cap a França (Tarifes)
Punts forts:
- Paisatges hivernals espectaculars.
- Un dels llocs més perduts del Pirineu Oriental.
- Gaudirem de l’experiència amb un guia que ens acompanyarà i que coneix molt bé la zona per on ens desplaçarem.

Descripció:
Des de la portella de Morens ens endinsarem cap a França baixant per alguna de les petites valls que van a parar a Mantet, un dels pobles més meridionals del país veí. Acabarem pujant per una altre de les moltes valls que conflueixen a Mantet i acabarem pujant al cim de Coma Ermada (2495m) on gaudirem de una de les vistes més espectaculars del Pirineu Oriental. 

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:
  

Activitat apta per a nens

Volta als Plans de Calm Magre (Tarifes)
Punts forts:
- Paisatges hivernals espectaculars.
- Una gran experiència on el guia podrà fer-nos conèixer amb més detall la zona.
- Aventura en estat pur.

Descripció:
Aquesta activitat ja exigeix un punt de preparació física mitja, per la seva durada de 4 hores aproximadament. Sortirem de l’Estació d’Esquí Vallter 2000, ens dirigirem en direcció NE fins arribar a la Portella de Mentet. Des d’aquest punt anirem en direcció sud fins a la Portella de Morens i seguidament ascendirem el Pic de Coma Ermada on podrem gaudir d’una espectacular panoràmica de 360º dels pics i valls de la zona, així com de tot el territori Català. La tornada a l’Estació la farem per les faldes d'aquest cim. 

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:
   

Activitat apta per a nens:

La Cabana dels Alemanys (Tarifes)
Punts forts:
Coneixerem amb més detall la historia de la zona.
Gaudirem de la tranquilitat de la Vall de Mantet.
Gaudirem d’una activitat hivernal en tot el que comporta: gran bellesa paisatgística, l’ús de raquetes per desplaçar-nos, aprendre curiositats sobre l’entorn per on ens moure’m.

Descripció:
Aquesta ruta ja és d’una durada més llarga, per tant podrem conèixer els racons més particulars dels voltants de Ull de Ter i conèixer la historia de la particular Cabana que visitarem, tant mateix aprofitarem per observar les magnifiques vistes que ens ofereix la natura al hivern. La condició física per realitzar l’activitat ja és una mica més elevada, ja que la durada és més alta.  

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:
   

Ascensió al Pic de la Dona (Tarifes)
Punts forts:
Paisatges hivernals espectaculars.
Seguretat durant la ruta amb un guia experimentat.
Gaudir de desplaçar-nos amb raquetes i de l’ascensió a un Pic conegut de la zona.

Descripció:
Sortirem de l’Estació d’Esquí de Vallter 2000 i pujarem per la Portella del Mentet, fins arribar al Pic de la Dona  de 2.702 m d’alçada (cim que es troba entre el terme municipal de Setcases, a la comarca del Ripollès, i el terme comunal de Mentet, a la del Conflent, el segon de la Catalunya del Nord). Ruta molt alpina amb espectaculars vistes, baixarem per la mateixa ruta de pujada.  

Durada aproximada:
4 hores

Dificultat:
 

Ascensió al Puig del Pastuira (Tarifes)
Punts forts:
- Paisatges hivernals espectaculars.
- Una autèntica aventura.
- Vistes espectaculars.

Descripció:
Aquesta ruta ens permetrà gaudir del medi hivernal en el seu màxim exponent. Poden ascendir al Puig del Pastuira de 2.675 metres sobre el nivell del mar. La ruta és més llarga i presenta un desnivell més gran, la classifiquem amb un nivell de dificultat i d’exigència física més elevat, per tant cal una condició física més bona per tal de poder gaudir de l’activitat. Tècnicament també té una certa dificultat ja que carenejarem fins arribar al cim. Una de les sortides més espectaculars que es poden fer. 

Durada aproximada:
5 hores

Dificultat: