Passa al contingut principal
EL FUTUR DE LA VALL DE CAMPRODON (Rescat a l'esquí. 30 minuts)

El passat dia 24 de març, TV3 va dedicar un trenta minuts a les estacions d’esquí Catalanes que depenen de la Generalitat de Catalunya o el que és el mateix de FGC i van posar el focus a Vallter 2000, la última de les estacions que s’han vist, o millor dit ens veiem, obligats a gestionar.
És sabut per tothom, que Vallter per si sola fa anys que és deficitària i també que sense Vallter la Vall de Camprodon es veuria avesada a una crisis molt més profunda de la que estem patint avui i molts de nosaltres hauríem de marxar.
Com van dir al 30 minuts i es va veien any rere any, la neu cada cop triga més a arribar i els capricis de l’atzar (o no!) fan que la quantitat de neu sigui molt irregular i no tinguem la seguretat de quant durarà la temporada.
Crec que fins aquí tots podem estar més o menys d’acord. I arribats a aquest punt la meva inquietud és: Serà capaç la Generalitat de tirar endavant l’estació? Fins quant seguirà invertint diners a fons perdut?
Jo crec que si iniciatives privades no han sigut capaces de tirar endavant l’estació, res em fa pensar que una iniciativa pública pugui i a la segona pregunta no hi trobo resposta.
Per tant sota el meu punt de vista, només tenim una solució; començar a treballar per oferir alternatives a l’estació d’esquí, cada ú des de el seu sector i  a la seva manera, només demano una cosa, que la mateixa administració que gasta els diners del contribuent a Vallter, amb bon criteri sota el meu punt de vista, ens deixi fer la nostre feina sense posar pals a les rodes, perquè a part de voler guanyar-nos la vida, alguns també estimem les nostres muntanyes, rius, corriols i volem que la gent que ve a gaudir de la Vall de Camprodon també les pugui conèixer.
Nosaltres ja treballem en aquesta direcció i si tot va be aquest any 2013 tres grups de viatgers nòrdics visitaran la nostre vall per fruir de la seva gastronomia, cultura i paisatge.