Passa al contingut principal

ARVA, Pala i Sonda I

ARVA, Pala i Sonda I

En la pròximes tres entrades parlarem del material de seguretat que hem de dur durant les nostres sortides a la neu, aquests elements són: l’ARVA, la pala i la sonda. 

ARVA o DVA (Detector de Víctimes d’Allaus)

 L’element bàsic i principal és l’ARVA o DVA. És un aparell que te dues funcions: recepció i emissió d’ones electromagnètiques, les quals informen de la nostra situació (profunditat i distancia alhora de trobar al company enterrat per la neu) al membre del grup que busca a la persona soterrada. 

Quan comencem la sortida comprovarem que tothom porta l’ARVA connectada i en mode emissió. Si patim un allau, la persona que busca als accidentats passarà l’ARVA en mode recepció, per rebre la les ones dels accidentats. 


 ARVA 3 antenes de la casa ORTOVOX

Actualment ja només es comercialitzen les digitals, abans n’hi havien d’analògiques. Poden tenir una, dos o tres antenes, les d’una antena ja no les fan, les de dues antenes no son prou precises i s’han quedat obsoletes, per tant intentarem utilitzar les de tres antenes, que són més precises. 

Si tenim dubtes alhora de comprar-ne una, és important que ens informem i ens deixem assessorar per un expert que ens aconselli quina és més adient per l’ús que l’hi volem donar. Invertir en seguretat és molt important. 

 ARVA 3 antenes PIEPS DSP Pro 

 Per acabar, recordar que el medi hivernal és molt espectacular, però que per guanyar amb seguretat cal anar amb material de seguretat adequat, roba d’abric, menjar i aigua suficient per aguantar la jornada. Saber-lo utilitzar correctament i practicar les maniobres pel que fa a PALA, ARVA i SONDA). Us recomano realitzar el curs de seguretat hivernal on podreu aprendre com fer servir aquest material i que fer-lo servir correctament us permetrà gaudir amb seguretat de la muntanya al hivern.