Passa al contingut principal

ARVA, Pala i Sonda II

ARVA, Pala i Sonda II

Aquesta és la segona entrada, on parlem del material de seguretat que hem de dur durant les nostres sortides a la neu, aquests elements són: l’ARVA, la pala i la sonda.
SONDA:
En aquesta segona entrada parlarem de la pala i la sonda. La sonda és un pal, normalment d’alumini que ha de ser resistent ja que la neu acostuma a ser compacte. Amb la sonda farem forats continus a la neu amb una tècnica d’espiral que permet localitzar amb més precisió la víctima que prèviament hem trobat amb l’ARVA. Seguidament utilitzarem la pala per desenterrar a la víctima. Són recomanades sondes de 10 mm de diàmetre i d’uns 240 cm de llargada mínima.


Totes les sondes porten un regle imprès per tal de poder saber la profunditat a la que es troba la víctima.

PALA:

Ha de ser plegable per tal de transportar-la dins de la motxilla. Es recomana d’alumini, d’una mida de 20 cm x 20 cm de superfície i de mànec extensible amb forma de T o D a l’extrem.Per acabar, recordar que el medi hivernal és molt espectacular, però que per guanyar amb seguretat cal anar amb aquest material de seguretat, roba d’abric, menjar i aigua suficient per aguantar la jornada. Saber utilitzar el material de seguretat correctament i practicar de tant en tant les maniobres de rescat és bàsic. Si voleu més informació del tema  Us recomano elcurs de seguretat hivernal on podreu aprendre que fer servir aquest material és sobretot poder gaudir amb seguretat d’aquest medi hivernal.