Passa al contingut principal

Alpify, una app que et pot salvar la vida

Hem sortit com sempre de bon matí, avui volem fe la Travessa de Núria, el dia és clar, sentim l’aire fred a la nostre cara i a les mans, tot és perfecte, la natura ens envolta i sentim la felicitat, res no pot espatllar aquest moment...

Per desgracia no sempre és així, a la muntanya hi hem d’anar preparats, hem de planificar les sortides per minimitzar els riscos objectius i saber el que fem, per minimitzar els subjectius, de totes formes hem de ser conscients que el risc zero no existeix.
Fa uns anys, no gaires, l’únic sistema per avisar de que teníem un problema a la muntanya, eren els telèfons via satèl·lit i els aparells tipus Spot, aparells molt cars per comprar així com així. Actualment estan apareixen diferents app’s per el telèfon mòbil que fan el mateix i són gratuïtes, una d’elles i potser la més coneguda és l’Alpify.


La veritat és que té moltes aplicacions, avui per això, ens fixarem amb la més important, com funciona i com envia la informació d’emergència si no tenim cobertura?
Primer de tot, hem de descarregar l’aplicació i tot seguit ens registrem per que sigui operativa, també hem de tenir en compte que només funciona a determinats territoris, a la seva web  trobaràs la informació.

Tens dues opcions d’alerta:
-La primera és el Track ON: aquesta opció va enviant la teva posició cada tres minuts, com les engrunes de pa del conte, al servei d’emergència de Alpify i si algú denuncia la teva desaparició el servei d’emergència tindrà la teva ruta registrada per poder localitzar-te més ràpid.
- La segona opció és enviar directament una alerta, s’ha de tenir connexió a Internet o cobertura de mòbil, si tenim Internet s’envia un missatge a traves de l’aplicació i si no tenim Internet s’envia un SMS, en el cas de que no tinguem cap tipus de cobertura del nostre operador, podrem fer una trucada al 112 (sempre que tinguem cobertura d’algun operador!!!) i facilitar les dades de posició que ens proporciona Alpify.

A part d’aquestes dues opcions, l’aplicació ens proporciona altres possibilitats interessants que ja explicarem un altre dia, jo ja la tinc activada!!! que esperes per descarregar-la!!!