Passa al contingut principal

Breu història de les raquetes de neu

En els últims anys s’ha popularitzat molt l’ús de les raquetes de neu, avui en dia és un mitja que apropa la muntanya hivernal a molta gent que potser fins ara no en tenia accés. *

El que potser molta gent desconeix és l’origen, els primers coneixements gràfics o històrics que es tenen daten de 4000 anys aC a l’Àsia Central, on les utilitzaven per desplaçar-se sobre la neu durant els durs hiverns.


Es creu que més endavant van passar a l’Amèrica del Nord a traves del estret de Bering i van ser molt utilitzades a la zona del Canada i Alaska, eren unes raquetes molt semblants a les d’avui en dia, molt més grans, amb fixacions de cuir i aptes només per terrenys poc accidentats.

La seva popularitat ha fet que es continuïn utilitzant fins avui, actualment són més un instrument de lleure que no pas un mitjà de transport, no fa massa anys es van popularitzar als Alps i al Pirineu, degut a això van patir una lògica evolució i han passat a ser més petites i amb punxes a la part inferior per poder superar terrenys més accidentats.


A l’actualitat com quasi tot, estan patint una constant evolució i cada cop són més lleugeres, de materials més innovadors , dissenys trencadors... de totes formes a mi m’agraden més les originals, que avui només trobem sobre les xemeneies en alguna casa de muntanya, a vosaltres quines us agraden més?

* En qualsevol cas s’ha de ser conscient que la muntanya pot ser un medi perillós, hem de planificar les sortides a consciencia, consultant l’estat de la neu, la meteo, etc, etc... i si no les tenim totes amb nosaltres, consultar als professionals que ens podran orientar, d’aquesta manera tothom podrà fruir de la muntanya de manera segura i ens estalviarem molts disgustos.