Passa al contingut principal

Botes de muntanya i sabatilles de trekking o trailrunning

L’entrada d’aquesta setmana la dedicarem als diferents tipus de calçat més utilitzats per anar a la muntanya en aquesta epoca de l’any (primavera-estiu). 
Botes lleugeres trekking: són botes de canya alta amb membrana impermeable, són més lleugeres i flexibles que les de trekking, ofereixen una bona subjecció al turmell i una bona protecció davant l’entrada d’objectes pel coll de la bota, la sola acostuma a ser de “Vibram” o similar oferint una gran adherència al terreny, en totes les condicions.


Tot i no estar indicades per fer travesses hivernals sobre neu, permeten sortides esporàdiques per la neu amb total garantia. Algunes disposen de talonera i puntera indicades per grampons amb fixació.
Hi ha alguns models clàssics que permeten el canvi de sola quan aquesta està desgastada.
Sabatilles senderisme o trailrunning: en els últims anys s’ha estès molt l’ús d’aquest tipus de sabatilla, en alguns casos són els mateixos models que les botes de canya alta, però tipus “bamba” de canya baixa.
Tot i que la canya baixa no ofereix la mateixa seguretat als turmells són models molt còmodes i apropiats per travesses curtes en terrenys irregulars de baixa dificultat, la sola acostuma a ser de “Vibram” o similar oferint una gran adherència al terreny.
En el cas de les de trailrunning, són sabates molt lleugeres, ben ventilades i molt còmodes. La subjecció al peu és molt alta ja que s’acostumen a utilitzar per córrer per  terrenys irregulars. La sola acostuma a ser molt flexible i té una bona adherència en qualsevol terreny, això fa que el desgast de la mateixa sigui molt més ràpid.


En qualsevol cas, cal recordar que quan us tingueu que comprar unes botes noves, a la botiga us aconsellaran quin és el model i marca que s’adapta millor a les vostres necessitats.
Com a Guia de Muntanya us haig de recomanar les botes de trekking de canya alta, ja que són les que ofereixen major seguretat i quan anem a la muntanya d’això es tracta, d’anar-hi amb la major seguretat possible.